tisdag

Nu vänder det uppåt!


De senaste dagarna har genomsyrats av positiva tongångar och en sann känsla av att den jobbiga tiden är bakom oss. Småspararnas favoritmedia satte rubriken ”Världsekonomin ser allt bättre ut” på självaste lönedagen. Några ljuspunkter som tas upp är ett stigande inköpschefsindex i Kina och USA, krafttag i Japan och låga räntekostnader för industrin.

Från CNBC är det inte heller någon brist på glada tongångar. Bostadsmarknaden ser bättre ut och USA:s energisituation har vänt om, till stor det tack vare ny teknik (fracking).

Andra glädjande tecken i tiden är att S&P 500 är runt ATH och pengar börjar strömma in på börserna från den berömda sidlinjen. Vissa ser till och med att Dow Jones står inför en längre och starkare uppgång mot 20 000 inom 4 år (+50 % ungefär). Det ser även bra ut tekniskt. Kort sagt har jag inte känt mig så upplyft sedan 2007, eller kanske inte sedan 1999.

5 kommentarer:

  1. Ironi? 2007 var inget bra läge att gå in på börsen, även om 1999 gav lite till om du inte menar sent 1999.

    SvaraRadera
  2. Ja, någonting ditåt. En hög med bra nyheter kan ge riktigt dåliga vibbar. Men den här gången kanske det är annorlunda? En ny ekonomi? Kanske en supercykel driven av USA:s nya bränsleboom?

    SvaraRadera
  3. "Ironi?"

    Haha, fan vad slug han är Cornucopia. Inget går förbi detta geni.

    SvaraRadera
  4. "Vissa ser till och med att Dow Jones står inför en längre och starkare uppgång mot 20 000 inom 4 år (+50 % ungefär). Det ser även bra ut tekniskt. Kort sagt har jag inte känt mig så upplyft sedan 2007, eller kanske inte sedan 1999."

    Hej, framtiden här ;) Men nu är det nog dags att sälja, högkonjak i Sverige iaf.

    SvaraRadera