onsdag

Köptips ...eller kanske inte


Det är ingen brist på köptips i dagarna. För att få lite distans kan det vara bra att titta tillbaka på tidigare förslag och se hur det gick - eller kunde ha gått om man nappade. Småspararnas veckomagasin Börsveckan brukar själva ta upp ett år gamla rekar i tidningen och bedöma om de var flipp eller flopp. Hedervärt givetvis. Å andra sidan tar de ju mest upp småbolag och rekarna tenderar att bli självuppfyllande profetior när alla hakar på och handlar exakt som det står senaste numret.

I vilket fall hittade jag ett, eller rättare sagt tre, gamla köptips. Det är närmare bestämt ett av de Trading Case Bull & Bear som SHB skickar ut regelbundet, det här från den 4 december i fjol. (Jag vet, B & B är knappast stadiga papper och får man köprekar gratis kan man knappast klaga i vilket fall.)

Köptips från 4/12 2012
Bull HM H
Den taffliga ringen visar priset ungefär den 4/12. Höll man kvar några dagar
så blev det en fin vinst. (Bilderna från Nordnet.se)











Bull Guld H
Den slarviga ringen markerar ungefär den 4/12.
Det ser inte så bra ut än så länge i varje fall.











Bull USDX3 H
Sålde man några dagar efter den 4:e kan det ha blivit några procent i vinst.
I övrigt ser det ut som valutakriget gick åt fel håll denna gång.












Vad är då kontentan? Ingenting annat än att köprekar kan gå precis hur som helst även när det kommer från kompetenta källor, och speciellt när det gäller så vingliga farkoster som Bull & Bear. Får se vad Börsveckan skriver på söndag istället. Kanske har de hittat något litet spännande medicinbolag i Lund med ett nypatenterat hålfotsinlägg på gång? Det är bara att haka på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar